Leer SEO zelf doen!

Het is helemaal niet lastig om zelf jouw website te zoekmachine optimaliseren en ik leer jou met alle liefde hoe je dat kunt doen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedere ondernemer het beste zelf zijn of haar eigen website kan zoekmachine optimaliseren. Jij kent namelijk jouw bedrijf als geen ander! Jij weet heel goed wat je doet, voor wie je dat doet en waarom. Die kennis is nodig om te gaan knallen in Google. 

Ik kan jou op 2 manieren helpen!

Waarom zelf SEO leren toepassen?

Ik vind dat SEO in het takenpakket van iedere ondernemer thuishoort. Door aan SEO te doen, verander je jouw website van een ‘leuk (beetje verstoft) visitekaartje’ naar een serieuze inkomstenbron. Het liefste zie ik dat je zelf jouw website zoekmachine optimaliseert, maar als je dat niet wil raad ik aan om op z’n minst over enige basiskennis te beschikken. Dan kun je in ieder geval een goede keuze maken tussen alle partijen die aanbieden om jouw website te zoekmachine optimaliseren. Ik heb al een aantal opdrachtgevers gehad die na loze beloftes van diverse SEO-partijen bij mij terechtkwamen. Ze waren wel honderden euro’s lichter, maar hun website scoorde niet beter in Google. Dat is gewoon zonde en ik wil jou dat lot besparen. Leer daarom zelf SEO toepassen of zorg ervoor dat je in ieder geval de basiskennis onder de knie krijgt.

"IF YOU DON'T DO SEO, I WILL LOOK FOR YOU BUT WILL NOT FIND YOU"​

Deze quote vertelt precies waarom het zo belangrijk is dat jij als ondernemer aan zoekmachine optimalisatie doet. Als je jouw website niet zoekmachine optimaliseert, zal een potentiele klant wel naar jouw aanbod op zoek zijn maar het niet vinden. Sterker nog: in plaats van dat die persoon jou in de zoekresultaten van Google ziet staan, ziet diegene jouw concurrenten daarin staan. Met als logische gevolg dat de klant naar hen toe gaat om een product of dienst af te nemen. It’s like throwing money in a trashcan!

Met SEO maak je van jouw website een serieuze bron van inkomsten

Zo’n website is leuk, maar wat is de actuele status ervan? Komen klanten via jouw website naar jou toe of staat jouw website maar een beetje ‘mooi te wezen’? Het is natuurlijk zonde van de tijd en moeite (en misschien wel geld) die je in jouw website hebt gestoken, als deze jou niets oplevert. Door aan zoekmachine optimalisatie te doen, maak je van jouw website een serieuze bron van inkomsten. Door SEO strategisch en slim in te zetten, zorg je er namelijk voor dat jij hoog scoort in de zoekresultaten van Google op de termen waarop jouw doelgroep zoekt als die naar jou en jouw aanbod op zoek is. Mensen die zelf al in Google op zoek zijn naar een product of dienst, willen het graag hebben. Als ze zien dat ze bij jou kunnen krijgen wat ze willen, is de kans onwijs groot dat ze het ook daadwerkelijk bij je zullen afnemen. Ca-ching!

JE HOUDT NU ZELF DE GROEI VAN JOUW BEDRIJF TEGEN!

Zoekmachine optimaliseer je jouw website nog niet? Dan houd je nu zelf de groei van jouw bedrijf tegen. Misschien loopt jouw onderneming ‘op zich wel lekker’, maar dankzij SEO kun je serieuze stappen maken. En je wilt jouw ideale klanten toch zo goed mogelijk bedienen? Wees dan voor hen niet meer onvindbaar, maar laat zien dat je er bent! Laat zien wat je te bieden hebt aan de mensen die ernaar op zoek zijn en je zult zien dat je meer klanten krijgt. Stop met het tegenhouden van de groei van jouw bedrijf en start met het maken van impact ermee!

Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw ondernemerschap? Ben jij er klaar voor om jouw bedrijf daadwerkelijk next level te tillen?

NIET AAN SEO DOEN, IS EEN GEMISTE KANS OP MEER OMZET

Als je niet aan SEO doet, is dat een gemiste kans om meer omzet te generen. Je zult namelijk veel klanten missen die momenteel niet voor jou kiezen omdat ze jou gewoonweg niet kunnen vinden. Door wel aan zoekmachine optimalisatie te doen, maak je jouw website veel beter vindbaar voor jouw doelgroep. Sterker nog: dankzij SEO ga je toekomstige klanten bereiken die zelf al op zoek zijn naar jouw aanbod. Je hoeft hen dus niet meer warm te maken voor jouw aanbod, maar alleen nog maar aan hen te laten zien dat ze hiervoor bij jou terechtkunnen. Door zoekmachine optimalisatie slim in te zetten en als een serieus onderdeel van jouw onderneming te zien, zal je dus echt meer omzet genereren.

SEO hoort thuis in het takenpakket van iedere ondernemer

Anno 2023 is het enorm belangrijk om aan SEO te doen, waardoor het geen vak apart meer is te noemen. Sinds mensen gedwongen thuis zaten door corona, wordt Google nog meer gebruikt dan daarvoor. Inmiddels zoekt 95% van de Nederlanders in Google naar een product of dienst. Iedere ondernemer die zichzelf een beetje serieus neemt, hoort SEO in zijn of haar vaste takenpakket op te nemen. Zoekmachine optimalisatie lijkt misschien moeilijk, maar dat is het echt niet. Iedereen kan leren zelf zijn of haar eigen website te zoekmachine optimaliseren. Bovendien wil je als ondernemer natuurlijk van zo weinig mogelijk mensen afhankelijk zijn. Door zelf te leren hoe je in ieder geval de basistechnieken van SEO kunt toepassen, ben je alweer van een partij minder afhankelijk!

Natuurlijk zijn er op het internet tal van artikelen, webinars, cursussen en e-books over zoekmachine optimalisatie te vinden. Echter spreekt de 1 de ander tegen, waardoor je op een gegeven moment niet meer weet wie je nou moet geloven. Bovendien zijn al die, door zichzelf benoemde, SEO-Experts de helft van de tijd bezig om hun eigen diensten te verkopen. Zo kom jij natuurlijk geen stap verder. Bij mij hoef je hiervoor niet bang te zijn.

Zij gingen jou voor

Laat mij je helpen kiezen

Weet je niet zo goed of je beter de Quickstart of juist beter het Knallen met SEO Traject kunt volgen? Neem dan contact met mij op, want dan help ik je met het maken van de juiste keuze.

gratis call