goede voornemens Jenneke knallenmetseo

Ik houd niet van goede voornemens, maar heb ze toch!

Op social media word ik al sinds begin november doodgegooid met goede voornemens. Ik werd er gewoon moe van! Waarom begonnen mensen in hemelsnaam hier in november al mee? Waarom hadden mensen deze voornemens überhaupt? En waarom deelden ze die dan ook nog eens op social media? Koppig als ik ben, deelde ik destijds juist op social media dat ik GEEN goede voornemens heb en ook niet van plan ben om ze te hebben.

 

Ai, betrapt!

Naar aanleiding hiervan kreeg ik een DM van een andere onderneemster die mij vroeg waarom ik geen goede voornemens had. Na wat contact met haar te hebben gehad, betrapte ik mezelf erop dat ik toch degelijk wel goede voornemens heb. En ja: ik ga zo ook nog eens gewoon op het wereld wijde web delen! Gewoon, omdat jij er inspiratie uit kan halen én omdat je misschien naar aanleiding van dit artikel ook een gesprek met mij aanknoopt. Dat lijkt me heel leuk, want daar kunnen weer allerlei waardevolle dingen uit voortvloeien. Dus, hier komen ze!

Goede voornemen 1: bewuster tijd inplannen voor knallenmetseo

Het afgelopen jaar was planning 1 van mijn grootste struggles. Mijn onderneming combineren met mijn parttime baan, social leven en hobbies bleek nog niet zo eenvoudig te zijn als dat ik in eerste instantie dacht. Mijn planning was dan ook een enorme wirwar die ik vooral van opdrachtgevers liet afhangen. Niet handig, want zo besteedde ik de ene week ontzettend veel tijd aan knallenmetseo en de andere week heel weinig. Hierdoor was de balans ver te zoeken en ook geen schot in de zaak.

Daarom wil ik in 2020 veel bewuster mijn tijd indelen. Ik plan bewust wekelijks bepaalde dagdelen in voor knallenmetseo.nl. Heb ik de opdrachten voor die week af? Dan besteed ik de tijd die ik over heb AAN mijn bedrijf, zodat mijn bedrijf meer zal gaan groeien. Top idee als je het mij vraagt!

Goede voornemen 2: Vaker nee zeggen

In 2019 heb ik echt geleerd om vaker nee te zeggen. Dat deed ik eerder niet, omdat ik bang was voor boze reacties. Toch deed ik het vanaf eind dit jaar wel en het bevalt me prima! Door duidelijk mijn grenzen aan te geven, creëer ik voor mijzelf de mogelijkheid om echt met opdrachten bezig te zijn waar ik enorm veel plezier en voldoening uithaal. En doordat ik er met volle passie voor ga, krijgt de opdrachtgever het beste resultaat. Een win-win situatie!

Goede voornemen 3: De teksten op mijn website aanpassen

Dit klinkt meer als een taak dan een goede voornemen, maar toch zet ik hem in dit rijtje neer. Ik wil namelijk al een aantal maanden lang de teksten op mijn website aanpassen, alleen komt het er maar niet van. In 2020 is dit het eerste wat ik ga doen!

Goede voornemen 3: Fulltime ondernemen

Oké, dit vind ik een onwijs spannende goede voornemen. Aan het einde van dit jaar wil ik een fulltime ondernemer zijn! Dat lijkt mij onwijs spannend, omdat ik dan niet elke maand kan rekenen op een vaste salaris. Toch lijkt het mij ook ontzettend tof om uiteindelijk fulltime te ondernemen. Een droom die uitkomt waarvoor ik alles zal doen om hem waar te kunnen maken!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email