leuke fotoshoot

Leuke fotoshoot met Dorine Tan

Voor wie het nog niet weet, ik volg een coachingstraject bij Dorine Tan van Dreamunlocked. Dankzij haar coaching leer ik hoe ik als persoon en ondernemer kan groeien, kansen kan zien, kansen kan pakken en ook hoe ik voor mijzelf kansen kan creëeren. Een onderdeel van dit coachingstraject is onder andere een fotoshoot. Deze fotoshoot is anders dan andere fotoshoots, waardoor ik hem onwijs tof en waardevol vond. Op deze pagina vertel ik je meer over deze leuke fotoshoot!

Waar vond de fotoshoot plaats?

In overleg besloten we om de fotoshoot buiten te houden. In de Kaapse Bossen om precies te zijn. Dorine fotografeert graag in de natuur en na 2 fotoshoots in een stedelijk gebied, vond ik het ook wel tof om eens een fotoshoot buiten in de natuur te doen. De Kaapse Bossen is een prachtig gebied in Doorn en zeker fotoshoot waardig. We spraken op een droge, heldere dag af. Het zonlicht was zacht, waardoor het een perfecte dag was voor een toffe fotoshoot!

Wat was het doel van de fotoshoot?

Het doel van deze leuke fotoshoot was niet zozeer het maken van perfecte foto’s voor in mijn beeldbank. Dorine is niet voor niets coach en ik volg niet voor niets een coachingstraject bij haar. Daarom was het doel van de fotoshoot om allerlei verschillende kanten van mij op de foto te zetten. Daarnaast spoorde Dorine mij aan om zelf de poses te bepalen en om niet zozeer mooi te poseren in het bos, maar het bos echt als attribuut te gebruiken voor in de foto’s.

Een uitdaging

In het begin vond ik dit wel een uitdaging en ik moest er ook even aan wennen om voor haar lens te staan. Normaliter laat ik mij namelijk graag fotograferen door Lizet Beek, die ik al jaren ken, dus dit was wel even andere koek. Toch kreeg ik al snel de smaak te pakken en kreeg ik allerlei ideeën voor de fotoshoot in het bos: van het balanceren op een omgevallen boomstam tot aan het rondstrooien met bladeren… …Ik ging lekker los!

fotoshoot buiten
Credits: Dorine Tan

Waarom vond ik het een leuke fotoshoot?

Toen de fotoshoot in het bos erop zat, besloten we om nog even samen te lunchen in het restaurant dat in het bos staat (ja, toen kon dat nog). Toen we naar het restaurant toe liepen, merkte ik dat ik ontzettend moe was. Dat maakte ik dan ook kenbaar aan mijn coach. ‘Dat is heel normaal, want je hebt tijdens de shoot alles gegeven. Het zou juist raar zijn als je nu nog veel energie had’, was haar antwoord. Ik knikte instemmend. Ik vertelde haar dat ik het een enorm leuke fotoshoot vond en wel om de reden dat ze mij uitdaagde om niet mooi te poseren, maar gewoon verschillende kanten van mijzelf te laten zien: de echte ik. Daarnaast vond ik het ontzettend leuk om mijn eigen creativiteit te gebruiken om er wat tofs van te maken. Ik was dan ook erg nieuwsgierig geworden naar de foto’s. Echter had Dorine ook voor het laten zien van de foto’s een hele toffe, niet standaard manier. Ze zou mij de foto’s namelijk pas laten zien tijdens de volgende coachsessie.

Coachsessie met foto’s

2 weken later was het dan eindelijk zo ver: ik kreeg de foto’s te zien! Van tevoren had ik al besloten dat de leuke fotoshoot al een mooie ervaring op zich was en ik daarom al blij zou zijn met elke goed gelukte foto. Tijdens de coachsessie bekeken Dorine en ik samen stuk voor stuk de 20 foto’s die zij had uitgezocht en ik moest bij elke foto vertellen wat ik ervan vond. ‘Die vind ik mooi, die vind ik wat minder mooi, oei die is echt lelijk!’, zei ik terwijl we de foto’s bekeken. Dat was immers hoe ik gewend was om naar foto’s te kijken. Ik vond een foto mooi, wel mee vallen of echt mislukt. Maar Dorine zou mijn coach niet zijn, als zij mij niet op een andere manier naar de foto’s leerde kijken.

‘Zeg niet wat je ervan vindt, maar wat je ziet’

Dat was de opdracht die zij mij gaf. Vanaf toen mocht ik niet meer zeggen of ik een foto mooi of lelijk vond, want daar ging het tijdens de coachsessie helemaal niet om. Dat was trouwens niet eens het doel van de leuke fotoshoot geweest. ‘Jenneke, wat zie je als je naar deze foto kijkt? Wat komt er in je op?’ vroeg Dorine me bij 1 van de foto’s. Ik aarzelde en wist niet zo goed wat te zeggen. Dorine hielp me door te vertellen wat er in haar opkwam als ze naar de foto keek. En toen viel bij mij eindelijk het kwartje.

fotoshoot bos
Credits: Dorine Tan

Kijkje in de toekomst

Zodoende zag ik mijzelf op een foto kijken naar de toekomst en ik zag dat ik er klaar voor was. Op een andere foto zag ik de ontzettend vrolijke Jenneke die lol heeft in het leven. Op weer een andere foto zag ik een enorm professionele SEO-Expert die weet wat ze waard is en uitstraalt dat je haar 100% kunt vertrouwen en kunt geloven wat ze zegt. Op een andere foto zag ik een Jenneke die haar klanten uitdaagt om met SEO aan de slag te gaan en op weer een andere foto stond een stralende Jenneke die er zin in heeft om andere mensen te helpen.

Allerlei ideeën

Door op deze manier naar mijn foto’s te kijken, kreeg ik allerlei verschillende ideeën. Zo kreeg ik ideeën voor onderwerpen waarover ik blogartikelen kon schrijven en vond ik 1 foto wel heel goed op een nieuwe, frisse Over Mij-pagina passen. Weer andere foto’s vond ik perfect voor op een landingspagina enzovoorts. Fantastisch!

fotoshoot ideeën
Credits: Dorine Tan

Nieuw aanbod

We kwamen ook bij een foto waarop ik over een omgevallen boomstam heen liep. ‘Wat komt er in je op als je hier naar kijkt Jenneke?’ vroeg Dorine aan mij. ‘Stap voor stap ergens komen. Stap voor stap kom je er wel. Als ik mensen stap voor stap door de wereld van zoekmachine optimalisatie begeleid, dan komen ze er wel en worden ze er goed in. O MY GOD DORINE, IK HEB EEN IDEE VOOR EEN NIEUWE DIENST!’ riep ik. Dorine begon te lachen: ‘O ja? Vertel!’.

Niet alleen een leuke fotoshoot, ook een hele leerzame!

Ik vertelde Dorine enthousiast over de nieuwe dienst die in mij opkwam en ze begon te stralen. ‘Jenneke, dat kan jij! Dat past perfect bij jou en sluit perfect aan bij jouw missie om andere ondernemers te helpen met SEO’. Ik was het er helemaal mee eens, het klopte gewoon compleet om deze dienst aan mijn aanbod toe te voegen. Welke dienst dat precies is, houd ik nog even stil totdat deze online staat. Al met al was het dus niet alleen een hele leuke fotoshoot, maar ook nog eens een hele leerzame! 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email