Jenneke

Dit vond ik van mijn eerste netwerkevent

Dinsdag 5 november vond het Business Babes Event plaats. En als Content Babe voor Business-Babes.nl, wilde ik daar uiteraard graag bij aanwezig zijn. Ik was namelijk ontzettend benieuwd naar andere Business Babes.

“Kom je ook Jen?”

Toen Ellen mij uitnodigde om naar het netwerkevent te komen, zei ik volmondig ja en had ik er onwijs veel zin in. Toch, hoe dichterbij het event kwam, hoe spannender ik het vond worden. Op de ochtend voor het evenement was ik zelfs zenuwachtig en werd ik ineens onzeker. Wat als ik geen enkele aanspraak met andere Babes heb? Wat als ze mij niet leuk vinden? Wat als ik mij ontzettend ongemakkelijk ga voelen? Wat als…

…En zo bleef ik nog wel even doorgaan. Ik wilde op een gegeven moment zelfs helemaal niet meer gaan, maar dat mocht niet van mijzelf. Dus lichtelijk nerveus en zelfs een klein beetje angstig, ging ik toch naar het evenement toe.

Gelukkig sprak Sandra Breure me direct aan toen ze me zag. Ze had zichzelf al omringd met andere Business Babes, waardoor ik direct gezellig in een groepje stond te kletsen. Angst nummero 1 verdween als sneeuw voor de zon!

Connecties, herkenning en inspiratie

In het begin van het event dacht ik: ‘Nou, kom maar op! Wat gaat dit me brengen?’. Al gauw kwam ik erachter dat ik dankzij de andere Babes niet alleen leuke connecties opdeed, maar ook nog eens veel waardevolle tips kreeg en ontzettend veel inspiratie.

Daarnaast vond ik het heel fijn om te horen dat veel mede-ondernemers met dezelfde problemen worstelen als ik. Ik dacht dat ik die struggles had, omdat ik ik ben. Maar blijkbaar is het heel normaal om die struggles te hebben. Daarbij maakt het niet uit of je nog maar net bent begonnen met ondernemen of het al 10 jaar doet, je blijft (dezelfde soort) struggles houden.

Overprikkeld

Toch merkte ik dat zo’n netwerkevent niet helemaal mijn ding is. Ik voelde me de hele tijd ongemakkelijk, kwam lastig uit mijn woorden en raakte helemaal overprikkeld door de vele prikkels om mij heen. Het waren zoveel nieuwe indrukken, dat ik zelfs de dag erna nog gesloopt was.

Ga ik dan helemaal niet meer naar een netwerkevent?

Of ik helemaal niet meer naar een netwerkevent ga, weet ik niet. Het kostte me dit keer een hele dag (letterlijk van 06.00 uur ‘ s ochtends tot 18.00 uur ‘s avonds) en hoewel ik veel inspiratie heb opgedaan enzovoorts, weet je nooit van tevoren of en hoeveel waarde je vanuit zo’n event krijgt. Bij deze kreeg ik het toevallig wel, dus was het de reistijd, reiskosten, het in beslag nemen van m’n hele dag etc. meer dan waard.

Van andere ondernemers heb ik gehoord dat zij alleen nog maar naar netwerkevents bij hen in de buurt gaan. Als ze het niets vinden, kunnen ze er ook zo weer weggaan. Ik zit er over na te denken om dit ook te doen.

Al met al vond ik het wel ontzettend leuk om eens zo’n event mee te maken.

Wat vind jij van netwerkevents/borrels?

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email