Over mij

Al sinds ik een pen kan vasthouden, ben ik dol op schrijven. Als kind schreef ik veel fantasieverhalen en als puber (droevige) gedichten en songteksten. Ik vind het fantastisch om te zien hoe mijn passie voor schrijven als een rode draad door mijn leven gaat. Het heeft er mede voor gezorgd dat ik doe wat ik nu doe. Ben je benieuwd naar het gezicht achter Knallen met SEO en hoe ik op het punt ben gekomen dat ik als SEO Consulent al meer dan 100 ondernemers en MKB-bedrijven heb laten knallen in Google? Lees dan vooral even verder!

Jenneke peters, nice to meet you!

Mijn naam is dus Jenneke en ik ben geboren en getogen in het mooie Twente, Overijssel. Daar woon ik nog steeds met mijn vriend en hond. Dat had ik vroeger trouwens niet gedacht, want ik ben gek op reizen en voel me bijna overal wel thuis. Dit was dan ook de reden dat toen ik in 2015 was afgestudeerd, door heel Nederland solliciteerde naar een leuke baan in loondienst. Al met al ben ik toch blijven hangen in Twente en dat is helemaal prima!

Eigenlijk niet logisch of juist wel?

Al bijna heel mijn leven ben ik dol op schrijven en al op jonge leeftijd werd ik handig met computers. Toch is het niet logisch dat ik nu een Online Marketeer ben met als specialisatie SEO. Na de middelbare school begon ik namelijk aan de mbo-opleiding Onderwijsassistent. Logischerwijs ga je daarna door naar de Pabo of andere pedagogische opleiding, maar ik merkte na het behalen van mijn diploma dat mijn hart daar niet lag. Hoewel ik affiniteit heb met kinderen en mij helemaal kan inleven in hun belevingswereld, wilde ik toch graag ‘iets’ anders gaan doen.

'Iets' met schrijven

Het kriebelde bij mij om ‘iets’ met schrijven te gaan doen. Schrijven was een passie van mij en anno 2011 (toen ik was afgestudeerd als Onderwijsassistent) waren er veel meer mogelijkheden om er iets mee te doen, dan toen ik nog jonger was. Vroeger kon ik kiezen uit beroepen zoals boekenschrijfster, redacteur of journalist. Sinds 2011 kon ik ook kiezen uit nieuwere beroepen zoals webredacteur, blogger en SEO-copywriter. Zo’n modern en vrij nieuw beroep leek mij wel wat en ik besloot om de hbo-opleiding Media, Informatie & Communicatie te volgen (wat nu Creative Business heet). Ik koos bewust voor deze opleiding en niet voor bijvoorbeeld Journalistiek, omdat ik het complete medialandschap wilde ontdekken. Misschien was er wel iets dat mij nog leuker leek!

Mijn kennismaking met Online marketing & SEO

basistraining seo

En dat was er! Hoewel ik journalistiek heel interessant vond, trokken de facetten marketing en communicatie mij ook enorm. Daarop besloot ik om mijn stageperiode bij een regionale krant door te brengen en mijn afstudeerstage bij een digitaal marketingbureau.

Hoewel er destijds al online marketing was, waren sociale mediakanalen nog in opkomst en was SEO echt een specialisatie op zich. Ik kreeg wel les over online marketing, maar SEO bleek toch een vak apart te zijn dat zelfs mijn ervaren docenten niet konden geven. Er hing een soort van mysterieuze sfeer omheen: alsof het iets heel specialistisch is. Bij het digitaal marketingbureau konden ze mij er gelukkig wel het één en ander over leren. Toch merkte ik dat er niet veel over te vinden was op internet (omdat SEO-Specialisten er zo vaag over deden en liever hun geheimen niet prijsgaven). Bovendien spraken sommige specialisten elkaar ook nog eens tegen, wat alleen maar verwarring bracht Lastig hoor, want dat knallen in Google leek mij toen al wel wat.

"kijk, het werkt!"

De enige optie was om zelf een aantal dingen uit te proberen en zodoende erachter te komen wat wel en niet werkt. Gelukkig kreeg ik daar bij het digitaal marketingbureau alle ruimte voor. Zodoende schreef ik eens een tekst voor een pagina die daarna hoger scoorde in Google. ”Kijk, het werkt!” riep ik uit. Dat die pagina dankzij mijn toedoen hoger scoorde, vond ik fantastisch! Een nieuwe passie was geboren.

Eindelijk schrijven met een doel

Ik ben erg resultaatgericht en doe dingen graag met een reden. Door SEO-teksten te schrijven, had ik eindelijk een mooi doel om voor te schrijven. Eindelijk schreef ik geen teksten meer die alleen ikzelf zag of krantenartikelen die na een keer lezen in de prullenbak belandden, maar teksten met een doel. Teksten die daadwerkelijk iets nuttigs deden en een pagina voor een lange periode hoger liet scoren. Dat vond -en vind ik nog steeds- geweldig om te doen. Vandaar dat ik mij steeds meer ben gaan verdiepen in SEO en dan vooral content optimalisatie. Uiteindelijk ben ik hierin gespecialiseerd geraakt.

ik ben niet van de verkooppraatjes

Ik ben niet van de verkooppraatjes, echt totaal niet. Als kind vond ik het zelfs vreselijk om aan de deur kinderpostzegels te verkopen of sponsors te vinden voor de jaarlijkse sponsorloop van mijn basisschool. Bij verkooppraatjes denk ik aan iemand naar de mond praten, dingen mooier schetsen dan dat ze zijn en gouden bergen beloven, zodat iemand zo wordt ingepalmd dat diegene zijn portemonnee voor je opentrekt. Dat past totaal niet bij mij, want ik ben eerlijk en oprecht. Bij SEO is zo’n verkooppraatje helemaal niet nodig. Ik kan met feiten en cijfers laten zien dat zoekmachine optimalisatie écht werkt. Alles wat ik erover vertel, is gewoonweg zo. Dit is nog een reden waarom SEO zo erg bij me past. Het werkt gewoon écht. 

over mij Jenneke Peters

Zo mysterieus is seo helemaal niet!

Door je website te zoekmachine optimaliseren, word je gewoonweg beter vindbaar in Google. Daardoor krijg je simpelweg meer bezoekers. Zo mysterieus en moeilijk is SEO dus helemaal niet! Dankzij mijn kennis en strategisch denken krijg je niet zomaar bezoekers, maar mensen die zelf al zoeken naar wat jij te bieden hebt (anders is er natuurlijk geen doel, waar ik zo dol op ben). En doordat ik Online Marketeer ben, zorg ik ervoor dat wanneer die bezoekers eenmaal op je website zijn, ze daadwerkelijk overstag gaan om een product of dienst bij je af te nemen. Hoe meer mensen een product of dienst afnemen, hoe meer omzet je maakt. Fact, fact, fact!

ik ben ook niet van de geheimpjes

Wie mij kent, weet dat ik recht door zee en eerlijk ben. Ik ben duidelijk in m’n communicatie en als ik moet kiezen tussen vakjargon en Jip-en-Janneke taal, kies ik voor dat laatste. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? En waarom mysterieus doen als je ook helder kan zijn? Daar hebben anderen toch het meeste aan? Ik vind het heel tof om anderen te helpen (ben altijd al zorgzaam en behulpzaam geweest) dus ik ben totaal niet van de geheimpjes. Die lange zoektocht naar informatie over SEO en de tijd en energie die ik heb gestoken in erachter komen wat wel en niet werkt, wil ik jou besparen. Als ondernemer heb je wel andere dingen te doen dan dat. Daarom was ik in 2019 één van de eerste SEO-Specialisten die een SEO-training aanbood. Hiermee stootte ik veel SEO-Specialisten tegen het borst, maar dat deerde mij niet. Blijkbaar inspireerde ik weer andere SEO-Specialisten om hetzelfde te doen en kreeg ik zodoende veel concurrentie, maar ook dat deert mij niet. Ik weet wat ik te bieden heb en ik ken mijn waarde.

Laten we kennismaken!

Ikzelf vind het fijn om bij een kennismaking even te Zoomen. Dan kunnen we elkaar zien én spreken. Dat praat wat makkelijker dan via de mail of telefoon (al kan dat ook gewoon hoor, als je dat fijner vindt). Vul onderstaand formulier in en we spreken samen af hoe en wanneer onze kennismaking plaatsvindt. Ik heb er in ieder geval al zin in!

column knallenmetseo