SEO-teksten schrijven

Ik schrijf en zoekmachine optimaliseer jouw teksten graag!

Als ervaren SEO-Copywriter heb ik inmiddels voor meer dan honderd uiteenlopende bedrijven duizenden SEO-teksten geschreven. En dat is niet voor niets! SEO-teksten zijn namelijk een essentieel onderdeel van een goede SEO-strategie. Google vindt kwalitatief goede content één van de belangrijkste factoren op een website.  Om hogere posities te kunnen halen in Google, mogen goede SEO-teksten dus echt niet op jouw website ontbreken.

Welke soorten SEO-teksten schrijf ik?

Je kunt bij mij terecht voor het schrijven van SEO-teksten voor op de volgende pagina’s:

  • Vaste webpagina’s;
  • Blogartikelen;
  • Landingspagina’s;
  • Categoriepagina’s;
  • Productpagina’s.

Vraag een offerte op maat aan!

Wil jij graag door mij SEO-teksten laten schrijven? Vraag dan onderaan deze pagina een offerte op maat aan. Wil je liever eerst meer weten over waarom zoekmachine geoptimaliseerde teksten onmisbaar zijn op jouw website? En/of wil je meer weten over mijn werkwijze en schrijfstijl? Lees dan verder!

Wat zijn SEO-teksten?

SEO-teksten zijn kort gezegd zoekmachine geoptimaliseerde teksten. De teksten zijn op zo’n manier geschreven, dat ze ervoor kunnen zorgen dat de webpagina’s waarop ze staan hoger scoren in zoekmachines zoals Google. In een zoekmachine geoptimaliseerde tekst zijn 1 of meerdere zoektermen verwerkt. Dat zijn de zoektermen waarop je als eigenaar van de website graag goed gevonden wilt worden, omdat jouw doelgroep daarop zoekt in Google wanneer deze op zoek is naar jouw aanbod. Ben jij bijvoorbeeld een weddingplanner in Zaandam? Dan wil je uiteraard graag dat mensen die een weddingplanner in jouw regio zoeken, jouw diensten bovenaan de zoekresultaten van Google zien staan. En dát is wat je met SEO-teksten voor elkaar kunt krijgen. Het is voor jou dus relevant om goed op de zoektermen te scoren die jouw doelgroep intikt als ze op zoek zijn naar jou. Door een zoekwoordenonderzoek te doen, kom je te weten welke zoektermen dat zijn. Ik kan tegen een meerprijs zo’n zoekwoordenonderzoek voor je doen. Je kunt mij ook zelf de zoektermen aanleveren waarop je gevonden wilt worden.

Tegenwoordig moeten SEO-teksten er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Trucjes die een paar jaar geleden nog goed werkten en waaraan je echt kon zien dat een tekst zoekmachine geoptimaliseerd was, werken momenteel niet meer. Toch zijn er nog steeds bepaalde ‘regels’ waaraan een SEO-tekst moet voldoen, om zo goed mogelijk gewaardeerd te worden door Google. Hierdoor kan een SEO-tekst er toch net iets anders uitzien dan dat je van een webtekst gewend bent.

Moeten alle teksten op een website SEO zijn?

Als SEO-Expert vind ik dat je het beste alle teksten op jouw website kunt zoekmachine optimaliseren. Dit hoeft echter niet. Ik raad aan om in ieder geval de teksten te laten optimaliseren op de belangrijkste webpagina’s van jouw website. Denk hierbij bij een webshop bijvoorbeeld aan productpagina’s en bij een fotograaf aan de fotoshoots die je aanbiedt. 

Wat je eigenlijk zou moeten willen, is dat je voor elke voor jou relevante zoekterm een zoekmachine geoptimaliseerde tekst hebt. Je kunt er dus het beste voor zorgen dat je op alle termen gevonden wordt waarop jouw doelgroep zoekt. Je wint dan het meeste op het gebied van SEO en benut dan qua SEO alle kansen die er voor jou zijn. Het is per branche, doelgroep en aanbod anders hoeveel en welke termen dit zijn. 

GRATIS

Wat is de beste strategie omtrent SEO-teksten?

Het beste kun je er eerst voor zorgen dat alle teksten op de belangrijkste pagina’s van jouw website zoekmachine geoptimaliseerd zijn. Daarnaast is het voor Google ook belangrijk dat jouw website actief is. Een website is actief als je er minstens 1 keer per maand nieuwe content op plaatst. Hierbij geldt wel: hoe vaker je iets plaatst hoe beter! Ik raad je aan om minstens 1 keer per maand een zoekmachine geoptimaliseerde blogartikel op jouw website te publiceren. Zo’n blogartikel kun je trouwens ook nog eens gebruiken voor de Content Marketing van jouw bedrijf. 

Dankzij 1 zoekmachine geoptimaliseerde blogartikel per maand krijgt jouw bedrijf:

En kun je potentiële klanten ook op een ongedwongen manier aan jouw merk binden.

Wil jij graag elke maand een zoekmachine geoptimaliseerde blogartikel van mij ontvangen? Vraag dan onderaan deze pagina een offerte op maat aan!

Wat is mijn schrijfstijl?

Als je een beetje op mijn website rondkijkt en de teksten erop leest, krijg je al een goed beeld van mijn schrijfstijl. Uiteraard kan ik een tekst compleet in de juiste tone of voice van jouw doelgroep schrijven. Ik schrijf zowel informele als formele teksten en alles er tussenin!

Over het algemeen kun je mijn schrijfstijl als volgt omschrijven:

Vraag een offerte aan!

Elke schrijfopdracht is anders, waardoor ik helaas geen vaste prijzen kan noemen.

Wil je graag een prijsindicatie van mij ontvangen? Vraag dan via het onderstaand formulier een offerte aan. Vul het formulier zo volledig mogelijk in, zodat ik je een kloppend prijsindicatie kan geven. Zodra je met de offerte akkoord bent gegaan, ga ik met de opdracht aan de slag. Ik streef ernaar om een opdracht binnen 10 werkdagen af te hebben. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de omvang van de opdracht.

Wat heb je voor een bedrijf en voor welke pagina's zoek je zoekmachine geoptimaliseerde teksten? Doe je zelf een zoekwoordenonderzoek of moet ik dit voor je doen? Wees zo specifiek mogelijk, zodat ik je een goede offerte kan opsturen.